Enterprise rešenja

Enterprise rešenje predstavlja proces dizajniranja integracijskog rešenja za razmenu informacija iz različitih oblasti poslovnih procesa i povezanih baza podataka. Ovo rešenje omogućava kompanijama da preuzimaju i razmenjuju podatke u celoj organizaciji , pružajući korisnicima operativne informacije u realnom vremenu.

Na osnovu zahteva korisnika i nakon analize postojećeg sistema, dizajniramo rešenje za IT sisteme, koje je usklađeno sa potrebama i mogućnostima klijenata, a zasnovano na najsavremenijim tehnologijama i važećim međunarodnim i domaćim standardima. Takođe  preuzmamo brigu o integraciji IT sistema i poslovnih procesa korisnika kako bi objedinili njihove funkcionalne i tehničke karakteristike unutar jednog interaktivnog sistema.

Smisao takvog delovanja je povećavanje poslovne efikasnosti preduzeća i dobijanje konkurentske prednosti korišćenjem savremenih informacionih tehnologija i pružanjem novih usluga. Sistem integracija nije ograničena samo na povezivanje različitih IT sistema unutar jedne kompanije i lokacije, već se odnosi i na povezivanje izdvojenih poslovnih jedinica, distributera, dobavljača i korisnika, a sve u cilju brže međusobne komunikacije i unapređenja poslovanja.

Imamo veliko iskustvo u objedinjavanju različitih infrastuktura mreža, obezbeđivanju kompatibilnosti različitog softvera i hardvera i integraciji novih rešenja sa postojećim operativnim sistemima, aplikacijama i opremom. Rešenja se projektuju tako da budu sposobna da prate promene u poslovanju korisnika i tehnološke inovacije, kao i da omoguće jednostavno proširivanje sistema i unapređivanje performansi.

Serveri

Kako bi Vaša kompanija maksimalno iskoristila svoj računarski sistem, potreban je pravi spoj servera, računara i sistema za skladištenje podataka. Bilo da planirate da implementirate fizički server u poslovnom okruženju ili “cloud” sistemu, jedna od najvećih grešaka koje se prave jeste odabir serverske konfiguracije bez jasno definisanih potreba i mogućnosti koje bi taj server trebalo da pruži.

Bez obzira da li želite novu konfiguraciju servera, ili želite da nadogradite trenutnu serversku infrastrukturu, ili razmišljate da izvršite migraciju servera na „cloud“ rešenje, naš stručni tim inženjera može Vam pomoći da dizajnirate, implementirate i primenite najbolje rešenje za Vaše radno okruženje.

Prilikom podešavanja serverskog okruženja, ili ukoliko već postoji, BeoTech tim će pružiti svu potrebnu podršku vašoj kompaniji tako što će održavati, osigurati i pružiti tehničku podršku vašoj serverskoj infrastukturi.

Virtuelizacija

Virtuelizacija je softverska tehnologija koja iz korena menja dosadašnja načela i percepciju IT tehnologija. Značajno unapređuje kvalitet IT infrastrukture i povećava stepen iskorišćenosti IT resursa, što dovodi do uštede kako novca tako i energije.

Virtuelizacija servera predstavlja konsolidaciju više fizičkih servera na virtuelne servere, kao i njihovo izvršavanje na znatno manjem broju fizičkih servera.

Takođe, postoji mogućnost i virtuelizacije Desktop računara kako bi omogućili korisnicima da razdvoje sistemsko okrućenje od fizičke mašine i prenesu ga na bilo koji drugi računar unutar poslovnog okruženja.

Smanjenje fizičkog broja servera potrebnih za obavljanje poslovnih procesa, centalizovano upravljanje i administracija servera, mobilnost da se prenesu na drugu fizičku mašinu što predstavlja pouzdanost u radu, samo su neke od prednosti koje Vam može pružiti virtuelizacija.

Takođe, smanjenjem broja fizičkih servera, značajno se smanjuje potrošnja električne energije, kako samog servera, tako i sistema za hlađenje prostorija u kojima se nalaze komponente IT infrastrukture, tako i sam broj svih komponenti potrebnih za funkcionalan rad IT okruženja.

Networking

Vaša mrežna infrastruktura predstavlja glavnu ulogu u sigurnosti, tempu i kontinuiranosti Vašeg poslovanja. Infrastruktura koja je pravilno dizajnirana i održavana omogućava operativnost poslovnih procesa unutar firme.

Kao stučnjaci za IT infrastukturu, mi Vam pružamo usluge projektovanja, impementacije, administracije i tehničke podrške mrežnog sistema koji će poboljšati performanse poslovnih procesa Vaše kompanije. Takođe, u sklopu usluge, vršimo analizu postojeće mrežne postavke, ukazujemo na potencijalne probleme, kreiranje VPN (Virtualne privatne mreže), podešavanje Wireless access point-a, konfiguracija Firewall-a, povezivanje i funkcionalnosti Interneta, kao i podešavanje brzine protoka informacija.

Uz našu pomoć, Vaša kompanija će postati fleksibilnije, ekonomičnije i funkcionalnije računarsko okruženje, koje prati najsavremenije tehnologije mrežne infrastukture.

Security

U proteklih par godina digitalnog doba svedočili smo raznim tehnološkim inovacijama. Kako su ove inovacije poboljšale i olakšale poslovne procese, takođe su uzrok rizika od sajber napada. Takvi rizici mogu otežati poslovanje i negativno uticati na svakodnevne poslovne procese. Na žalost, brojna istraživanja pokazuju da su sajber napadi sve učestaliji, te da se broj žrtava ovih napada drastično povećava svake godine.

Današnje kompanije postale su kompleksnije i skladištenje njihovih podataka u data centrima i „cloud“ centrima predstavljaju prioritet u jednoj infrastrukturi. U cilju zaštite svojih podataka često se koriste neadekvatna i zastarela rešenja kao prevencija od sajber napada, pa postaje skoro pa nemoguće odbraniti se.

Nudimo vam najsavremeniju, automatizovanu, integracijsku platformu i uređaje sa niskim pristupom poverenja koji su namenjeni da prepoznaju vrstu napada i efikasno je otklone pre nego što napravi štetu u sistemu.

Usluge koje nudimo su konsultacija i dizajniranje rešenja u zavisnosti od zahteva i veličine IT infrastukture, implementacija, podešavanje i održavanje sigurnosnih uređaja.

Kontaktirajte nas